Hovenier Tuinontwerp Hoveniersbedrijven GroenvoorzieningenEen hovenier is iemand die beroepshalve tuinen en groenobjecten ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. Hoveniersbedrijven kunnen in omvang variëren van eenmansbedrijven tot grote landelijk opererende bedrijven met honderden werknemers.

Tot de klanten van een hoveniersbedrijf behoren particulieren en instellingen zoals bedrijven, scholen en kerken die het groen om hun panden laten aanleggen en verzorgen.

Steeds meer grote instellingen en overheden laten het werk aan hun groenvoorzieningen doen door dit soort gespecialiseerde bedrijven, waar dit vroeger vaak in eigen beheer werd gedaan, zoals door de gemeentelijke plantsoenendienst.

Een tuin is een (afgesloten) stuk grond waar gewassen worden geplant of verbouwd. Een tuin kan utilitair van aard zijn, een groentetuin, wetenschappelijk, een botanische tuin, of decoratief, een siertuin.

In het laatste geval kan deze ontworpen zijn door een tuin– en landschapsarchitect en een bepaalde stijl hebben, zoals een Engelse of een Franse tuin.

Hovenier Tuinontwerp
Getagd op: